Ciorba de perisoare, reteta ca la mama acasa! E potrivita pentru masa de pranz VIDEO
Ciorba de perisoare, reteta ca la mama acasa! Ingredientele de mai jos iti vor ajunge pentru patru persoane. Este o ciorba delicioasa si usor de facut. In plus, cei mici o indragesc. O puteti consuma si cu smantana, daca doriti, fix ca pe ciorba de vacuta!
Ciorba de perisoare, reteta
Ingrediente ciorba de perisoare:
- 4 costite de porc
- 1 morcov mare
- 30 ml ulei
- 2 cepe
- 1/2 telina mica
- 150 gr smantana
- 1 lingura faina
- 1 legatura de patrunjrel
- sare si piper dupa gust
Pentru perisoare:
- 250 gr carne tocata (amestec vita-porc)
- 1/2 ceapa
- 1 lingura orez
- 1 ou
- 1 lingurita gris
- 2 fire de patrunjel
- sare si piper
Preparare ciorba de perisoare:
Se pun la fiert costitele in 1,800 ml apa rece, timp de 40 minute, cu capacul pus, la foc mediu.
Zarzavatul se da pe razatoare si se caleste in ulei. Dupa ce s-a inmuiat, se pune in supa si se mai fierbe 20 minute.
Se umezesc mainile si se formeaza perisoare in palme, de dimensiunea unei nuci. Se pun in supa si se fierb 10 minute. Se indeparteaza spuma formata la suprafata.
Se amesteca faina si smantana intr-un bol. Se adauga treptat 3-4 polonice cu supa fierbinte.
Se toarna compozitia de smantana in oala cu supa si se amesteca bine, pentru a nu se branzi. Se lasa 5 minute la fiert, fara sa clocoteasca.
Se pune patrunjel tocat marunt, sare si piper, dupa gust. Pofta buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro.